събота, 28 юли 2012 г.

 

„ Хей, вие, вижте ме”  или  един незабравим час по литература
Това е час за ученика, който обича да чете, отзивчив е, амбициозен и драматичен. На него му харесва да е популярен сред своите съученици, има широка област на интереси. Нищо че изглежда, че е от тези, дето лесно забравят и са безгрижни, той не обича сухите лекции!
В един от последните часове по литература учениците от 10б и 10в клас получиха задача: да изберат свой автор и герой, чийто текст да изпълнят – с подходящ тоалет, прическа, максимално близо до духа на времето, което пресъздават. Сред любимите персонажи бяха Акакий Акакиевич/”Шинел”-Гогол/, Анна Каренина, Марийка/Д.Войников – „Криворазбраната цивилизация”/, Хамлет, Тартюф, Граф Монте Кристо, Дон Кихот и Санчо Панса.
15
















Благодаря на Биляна Николова от гр. Дулово за статията и "Мотивиране на неохотния ученик" /"Училището - желана територия", С.2007г/

1 коментар:

  1. Спомням си деня, в който срещнах Тартюф във фоайето на училището - вървеше гордо и наперено, със самочувствие и авторитет. Сподели с мен, че е много развълнуван, защото му предстои излизане на сцена. Докато разговаряхме, покрай нас минаха Хамлет и Робинзон Крузо... Хареса ми! Браво и на актьорите, и на г-жа Георгиева!

    ОтговорИзтриване