понеделник, 6 януари 2014 г.

Сребърните кънки, Мери Мейпс Додж

КорицаОсемнадесета седмица в "Читать не вредно, вредно не читать"

Исках в празничните дни да прочета книга с Коледно чудо, затова посегнах към детската "Сребърните кънки".
Книга, която дарява надежда за онзи чуден преход в човешкия живот от нещастие към щастие, от бедност към богатство, от незнание към знание... Книга за доброто в човешкия живот, доброто, без което не можем, без което животът би се обезсмислил.
Едновременно с това книгата е една чудна енциклопедия на Холандия. Чрез необичайното пътешествие на кънки по ледените канали група млади хора ни запознават с платна на холандски художници, с историите на славни мъже - гордост за нацията си. С любопитство читателят научава за странни местни поверия, надничаме в уредбата на холандското жилище и т.н. и т.н.
Но основното послание си остава добротата, която задължително бива възнаградена.
Младите ще кажат, че това не се отнася за съвременния свят, че днес са добре грубите, нечувствителните...
"Това, което е станало, то е, което ще стане..." - се казва в Еклесиаст от свещената книга на християните. Вечна е борбата между доброто и злото и това е изборът, пред който всеки се изправя. Дано повече хора избират светлата страна!

Бъдете здрави! Благословена Нова 2014 година!

2 коментара:

  1. Поздравляю с Рождеством, Петя! Сегодня я хочу пожелать Вам всего, что есть на свете лучшего и светлого! Пусть в жизни царит любовь, пусть исполняются мечты! Пусть у Вас всегда будут силы удержать птицу счастья в руках, у самого сердца, и преумножить его!

    ОтговорИзтриване
  2. Большое Вам спасибо за прекрасные слова!

    ОтговорИзтриване