събота, 14 юни 2014 г.

Лятно предизвикателство №1

Буктрейлър
Това е видео- и фотомонтаж, който рекламира предстоящо за книжния пазар издание. С радост открих, че един от най-успешните на световния пазар в момента автори на буктрейлъри е българката Ваня Стоянова. Тя е фотограф, едва 23-годишна, впечатлява със своята работа в тази област, уж запазена за американския пазар! Един от най-успешните и буктрейлъри в последно време е този: https://www.youtube.com/watch?v=hrVl6pq1gNE

Още не е приключила учебната година, а вече мисля за следващата - как да я направим  по-вълнуваща, полезна, незабравима....Предизвиквам своите ученици да направят подобен опит за някоя от книгите, които ще прочетат през ваканцията! Списъците със задължителната литература са раздадени, но имате свободата да четете всичко, което ви привлича,  и да споделите вълненията от прочетеното. Изберете едно заглавие и го представете така, че да накарате другите да пожелаят да прочетат!

Изкушавам се да споделя и  трейлърът на "Крадецът на книги"от Маркъс Зюсак. Може би, защото много харесах книгата и с нетърпение очаквам да видя и филма! 

Това всъщност май е откъс от истинския филм, но вариантите за представяне са много и само от невероятното въображение на автора зависи доколко впечатляващо и привлекателно ще се стори на публиката  произведението.

Успех! Очаквам вашите работи с нетърпение!

2 коментара:

  1. Петя, с Днем Блогера!
    Желаю блогу процветания и отзывчивых читателей!
    Огромный привет из России...
    Галина.

    ОтговорИзтриване
  2. Много благодаря! Щастлива съм, че имам Вашата подкрепа!

    ОтговорИзтриване