сряда, 25 януари 2017 г.

Идея, която ще промени света

http://bit.ly/2jR3VyS
Смятам за изключително важно да подготвим своите ученици за публично изказване. Знаем колко се притесняват по-голямата част от тях да застанат пред  публиката клас. Но това е преодолимо. На малки стъпки, регулярно и се получава. Темата ни в 11. клас  е участие в дебати. Отправям предизвикателство: Предложете идея, която да промени света! И...добрите резултати са налице – имаме час, в който слушаме с интерес, мислим активно, събуден е импулсът ни за действие.

Кристен
 защитава убедително тезата, че светът може за се промени с доброволческия ни труд. Илюстрира изказването си с кратко видео, което не оставя съмнение в правотата на думите ѝ.

Кристин твърди, че светът може да се промени, ако променим себе си. Дори е формулирала правила, върху които сериозно да се замислим.


Следват още любопитни твърдения. Николай: „Олимпийското движение променя света“, Поля: „Ако променим храната, която ядем, това може да промени света.“,  Рая предлага учене чрез практическа дейност. Никол развълнува групата със своето предизвикателство: „90  дни позитивно мислене.“  Тя завърши така: „Аз опитах, направете го и вие. И ако пропуснете един ден , нека следващият ден бъде ден първи!“

Последно прозвуча изказването на Цветина: „Когато станем 100 000, ще посадим гора!“

С вълнение и усмивка Цвети ни разказва за горичката, която като малка си е „отгледала“ на компютъра. А днес е решила това да стане реалност. Да, но в апартамента това няма как да се случи, на обществена земя...трудно. И така попада на Фондация 77. Късмет! Отсреща са любезни и отзивчиви млади хора, които казват: "Късметлийка сте, близо до вашия град имаме разсадник. Това може да се случи между 15.03. и 20.04. в зависимост от климатичните условия. Очаквайте да се свържем с вас." Цветина ни предизвика да се включим. 
Ние ще го направим! А вие?
Каним всички, които биха прегърнали прекрасната идея, да оставят своите координати, а ние ще ви информираме допълнително за точния ден и място на събитието!



3 коментара:

  1. Това е страхотно! Нека все повече хора да мислят така!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви за топлия отзив! И аз съм щастлива, когато резултатът от часа е такъв!

      Изтриване